Illimani koffie bij LoeKie Delicatessen Blaricum

“Illimani
De smaak is
Vol”

Het begin van Illimani

Ik ben 20 jaar geleden begonnen met het bedrijf Illimani. Een van de beweegreden was dat ik tijdens mijn studie tropische cuiltuurtechniek aan de LUW in Bolivia verbleef voor mijn afstudeervak Irrigatie Weg en Waterbouw.

Ik kwam in aanraking met de koffie en reisde naar het koffiegebied, waar de koffiebesjes aan het rijpen waren. Uiteindelijk in Nederland aangekomen deed ik mijn eerste bestelling 1500 kilo koffie bij een lokale koffiebrander in La Paz. Het leek me wel interessant om koffie neer te zetten als wijn, een koffie uit een gebied met haar karakteristieke smaak. Ik wist nog niet zo heel veel van koffie en helaas bleef na het branden slechts 1200 kilo gebrande koffie over.
Kom eens proeven bij Loekie Delicatessen

Explore-Coffee

Sinds een jaar of twee is ILLIMANI bezig met het concept Explore-Coffee, waarbij de kennis en ervaring op de koffie uit Bolivia wordt toegepast op koffie uit andere streken in met name Zuid Amerika. Tijdens een aantal reizen in Colombia, Peru en Brazilië, zijn we te gast geweest bij uiteenlopende koffieplantages. Zo hebben we in Colombia de beroemde Geisha’s gezien, in Peru de plantages in Villa Rica en in Brazilie de kleine en grotere plantages met prachtige Bourbon en Catuaí in de bergen van Minas Gerais en het noorden van de staat Sao Paulo. Over deze laatste reis is een artikel verschenen in het september nummer Cafe de Europe.

Illimani stelt kennis en ervaring beschikbaar om een koffieproducenten in Bolivia in staat te stellen hun kwaliteitsniveau van koffieproductie omhoog te brengen.

Illimani online bestellen?

Winkelwagen