Buitenlandse kazen bij LoeKie Delicatessen

Le-fromage-en-musculation-436x300-removebg-preview
“Ambachtelijke kaas
in alle
soorten
en smaken”

Zwitserse Gruyère

Wordt gedurende tenminste 14 maanden gerijpt in de zandsteengrotten van Kaltbach. Gruyère heeft dankzij deze wijze van rijpen een pittige volle smaak en een stevige structuur. Gruyère vormt de basis van een kaasfondue.

Comté

Is een Franse harde kaas van verwarmt en geperst zuivel op basis van rauwe koemelk. Deze kaas uit de Jura heeft een Europees kwaliteitslabel AOC (Appellation d’Origine Contrôlée) en wordt gedurende 24 maanden gerijpt en is net als de Gruyère een bergkaas.

Gorgonzola

Deze kaas, gemaakt van volle gepasteuriseerde koemelk, komt uit de provincie Milaan in Noord Oost Italië. Deze blauwe schimmelkaas is zachter en romiger dan Roquefort.

Bij LoeKie Delicatessen maken we een nieuwe variant door toevoeging van prosecco, een mousserende witte wijn uit het gebied Veneto. Onze variant noemen wij Malbakker Gorgonzola. Blaricummers worden door mensen uit Laren spottend Malbakker genoemd.

De lekkerste kazen uit het buitenland

Een steeds populairder wordende groep kazen uit alle windstreken van de wereld. Wij zoeken voor u naar de lekkerste en mooiste kazen die er zijn. Van een prachtige rauwmelkse geitenkaas uit de Franse Provence tot een mooie blauwaderkaas uit bijvoorbeeld Ierland of een schapenkaas uit Italië. Er bestaat namelijk veel en veel meer lekkers op dit gebied dan alleen maar brie of camembert! Durf te proeven!

Buitenlandse kazen online bestellen?

Winkelwagen