Hollandse kazen bij LoeKie Delicatessen

Le-fromage-en-musculation-436x300-removebg-preview

“Kaas
moet van
rauwe melk
zijn”

Geschiedenis van Nederlandse Kaas

Loekie Delicatessen heeft naast de Hollandse-kaas soorten tevens een uitgebreid assortiment buitenlandse kazen voor je geselecteerd. Onze kazen kenmerken zich in de oorsprong en de authentieke bereiding. Wij bieden specialiteiten uit onder meer Frankrijk, Italië, Zwitserland, Spanje, Portugal, België en Groot-Brittannië. Een assortiment kazen waar we trots op zijn! Onze bijzondere kazen smaken heerlijk op een buitenlands kaasplankje. Ook zijn de diverse soorten prima te verwerken in verschillende gerechten, zoals in ovenschotels en salades. Een plakje buitenlandse kaas op brood of blokjes kaas uit het vuistje, het kan allemaal.

Ons assortiment wordt regelmatig aangevuld met nieuwe specialiteiten. Houd onze webshop dus in de gaten!

Kaas van eigen bodem

Hollandse kaas kennen we in vele soorten en maten, de een nog smakelijker dan de andere. Nederlandse kaas is niet alleen lekker, maar ook gezond: het is rijk aan gezonde eiwitten en bevat van nature veel calcium. Loekie heeft een ruim assortiment aan Hollandse kazen, van Goudse kaas tot Friese nagelkaas.

Twentse Bunker kaas

Gemaakt van biologische geitenmelk, wordt perfect gerijpt door de juiste luchtvochtigheid in de voormalige Twentse munitiebunkers in Daarle. Het speciale zuursel en het vegetarisch stremsel zorgen voor de unieke smaak.

 

Rauwmelkse kazen

Rauwemelkse kazen van Loekie:  Ons motto is dan ook niet voor niks `kaas moet van rauwe melk zijn`

De kazen gemaakt van rauwe melk zijn voller en romiger van smaak dan fabriekskazen. Fabriekskazen hebben een vlakke smaak. De melk van fabriekskazen is afkomstig van verschillende boeren en is gestandaardiseerd. De samenstelling van de rauwe melk varieert van dag tot dag en vooral tussen de seizoenen. De smaak van rauwemelkse kazen wordt bepaald door het vakmanschap van de kleinschalige kaasmaker die  melk van zijn eigen koeien gebruikt bij de bereiding. Als dit niet gebeurt, moet je kaas gepasteuriseerd of gethermiseerd worden waardoor de karakteristieke smaak van de kaas verdwijnt

De smaak van boerenkaas is dan ook veel breder dan van boerderij/ of fabriekskaas

Hollandse kazen online bestellen?

Winkelwagen