Kaas bij LoeKie Delicatessen

“Echte kaas
moet van
rauwe melk
zijn”

Geschiedenis van Nederlandse Kaas

De Nederlandse band met kaas gaat heel ver terug: archeologen hebben overblijfselen van benodigdheden voor kaasproductie gevonden die dateren uit ongeveer 200 jaar voor Christus. In de middeleeuwen had het maken en verhandelen van kaas een centrale plek ingenomen in het Nederlandse leven. Kaasmarkten bloeiden op; steden met weegrechten konden waaghuizen bouwen en genoten een speciale status. De Waag in Gouda is één van de mooiste waaghuizen van Nederland. Sinds die tijd heeft Nederland zich nog verder ontwikkeld als wereldwijd leider in de zuivelindustrie.

#zovaderzodochter
#morgenproeven

Kaas van eigen bodem

Hollandse kaas kennen we in vele soorten en maten, de een nog smakelijker dan de andere. Nederlandse kaas is niet alleen lekker, maar ook gezond: het is rijk aan gezonde eiwitten en bevat van nature veel calcium. Loekie heeft een ruim assortiment aan Hollandse kazen, van Goudse kaas tot Friese nagelkaas.

groeten uit Blaricum!

SinterKlaasBorrel! 

 
De donkere dagen zijn weer aangebroken, tijd om lekker binnen te gaan borrelen. Door ons grote assortiment kunnen wij de lekkerste borrelplank voor je maken! 
Vanaf 4 personen. 
 
Bestel nu

Hollandse kazen het gooi

Belegen Noord Holland Cono BOB
Belegen Beemster heeft een smakelijke balans tussen het pittige van Oude kaas en het zachte van de jongere variant. De kaas heeft 4 maanden natuurlijk gerijpt. Daardoor is deze Belegen 48-plusser rijk en vol van smaak en tegelijkertijd romig en mals in de mond.

Oudwijker Colosso Buffel
Collosso is een Nederlandskaasje met Italiaans recept. De Cono BOB wordt in Oudwijker gemaakt door enthousiaste kaasmakers zie het vak op latere leeftijd zijn gaan beoefenen. ze zijn in italie in de leer gegaan en ze maken nu verschillende soorten.

Hollandse kazen het gooi
online bestellen?