Vleeswaren bij LoeKie Delicatessen Blaricum

“Vleeswaren met aandacht voor dierenwelzijn”

Gezonde keuze

Op een broodje, tussendoor of als onderdeel van de maaltijd, vleeswaren smaken altijd. Zeker die van Loekie delicatessen! Je proeft gewoon de passie voor zijn vak. Dat begint met de grond- en hulpstoffen: alleen de beste kwaliteit is goed genoeg. En de recepten ontwikkelt hij gewoon zelf.

 

Loekie’s plateau

Het plateau is een serveerplateau met daarop diverse soorten luxe Loekie
charcuterie. Om u feestavond spetterend af te sluiten en uw gasten te verrassen, uiteraard is dit een greep uit de mogelijkheden, maar u kunt zelf ook aanpassen of samenstellen. U zet dit op tafel en het genieten kan meteen beginnen. Lekker voor op een feestje, maar kan natuurlijk ook voor een avondje op de bank.

Vraag in de winkel naar de mogelijkheden. 

Pata Negra

rauwe Spaanse varkensham, van raszuivere Iberico varkens. Het Iberisch varken is een halfwild varken dat zich heeft aangepast aan de hoge temperaturen in het zuiden en zuidwesten van Spanje. Zij leven vooral in de Extremadura. Deze zwartepoot varkens verblijven in open bossen die de dehesa wordt genoemd. Hun voedsel bestaat uit gras, paddestoelen en wilde kruiden. Echter in de herfst (Montanero) eten de varkens uitsluitend eikels (bellotas). Een varken eet 6 tot 10 kg eikels per dag. Bij kruizingen van het Iberico varken en het witte Duroc varken dient vermeld te worden wat het genetisch percentage is van beide rassen. Loekie Delicatessen verkoopt ham van 100% Iberico en 50% Iberico.

Gerookte Plaatham

Deze rauwe varkensham van John van Broekhuizen is minimaal 14 maanden gerijpt. in de buurt van de slagerij hebben ze eigen varkens lopen waarbij ze goede voeding krijgen. De slager zelf is altijd bij de slachting aanwezig. Als de varkens teveel stress ondervinden dan laat hij ze niet slachten. De stres van de dieren is niet goed voor het dier maar ook niet voor de spierweefsel, want die kan dan scheuren waardoor je er geen mooi product mee van kan maken

Serrano ham

Deze Spaanse rauwe ham is niet afkomstig van Iberico varkens, maar van Duroc varkens en andere rassen( de wit potige) Deze varkens leven in de bergen van Andalusië. Na de slacht van het varken en na het uitsnijden van de ham wordt deze bedekt met stro dat aangestoken wordt, waardoor de varkensharen verdwijnen en de poriën sluiten.
Deze ham is 24 maanden gerijpt.

Parma ham

Deze Italiaanse rauwe ham uit de provincie Parma moet gemaakt zijn van varkens die geboren en getogen zijn in regio Parma. De varkens moeten minimaal 9 maanden oud zijn en minimaal 160 kg wegen. Bij ons vind u de gerijpte hammen niet jonger dan 18 maanden
De wei van de Parmezaanse kaas wordt toegevoegd aan de voeding van deze varkens, waardoor de ham een zoete milde smaak krijgt. De smaak is niet zoutig, omdat er weinig Siciliaans zout wordt gebruikt. De ham wordt gedroogd m.b.v. bergwinden en is 24 maanden gerijpt.

Bünderfleisch

wordt ook wel Viande des Grisons genoemd en is afkomstig uit het Zwitserse kanton Graubünden.

Het gedroogde rundvlees is gemaakt van de spiermassa van de bovenschenkel van Ierse runderen. Het vlees wordt behandeld met witte wijn, uien , zout en kruiden. Daarna volgt de rijping en wordt het vlees geperst, Het vlees wordt dungesneden en geserveerd met brood en gegeten bij de raclette met Zwitserse bergkazen. In Zwitsersland wordt Bünderfleisch gegeten met asperges.

Cecina de Leon

Spaans runderrookvlees afkomstig van de achterpoot van de Rubia Gallega koeien, die grazen in Castilla y Leon. deze runderen zijn minimaal 7 jaar oud en worden 2 jaar lang gerijpt.

Deze runderen hebben veel ruimte in rond te lopen waardoor het vlees ook mooi gemarmerd is . hierdoor is de smaak anderes dan bij de bunderfleisch die veel droger wordt gerijpt

Onze slager John van Broekhuizen levert Cecina die 3 jaar gerijpt is met venkelzaad.

Secreto

is een Vlaams ambachtelijk product van De Laet en Van Haver, slagers uit Hove bij Antwerpen.

Het rundervlees is afkomstig van Rubia Gallega koeien uit Noord Spanje en wordt gemarineerd met een geheim mengsel van 7 kruiden.

Vleeswaren online bestellen?

Winkelwagen