Welkom bij Loekie Delicatessen

LoeKie Delicatessen is in 1936 in Amsterdam opgericht door Louis Koopman. Het stokje is in juli 2019 overgedragen aan zijn kleindochter Rose-Marie. Haar vader Albert staat haar iedere dag nog ter zijde, zodat de product kennis van ruim 40 jaar niet verloren gaat.

LoeKie Delicatessen is een begrip in Amsterdam en in het Gooi.

1898

Aankomst in Amsterdam

In 1898 liep de vader van Louis Koopman van Tilligte aan de Duitse grens naar Amsterdam waar hij omstreek 1904 een pand kocht in de tweede Goudsbloemdwarsstraat. Hij verkocht natuurlijk vleeswaren en kaas, maar ook kousjes voor lampen en gasmuntjes. In 1908 werd Louis geboren. Het duurde tot 1936 tot Louis Koopman’s vleeswaren een feit was. In de jaren 50 werd het bedrijf omgedoopt tot “LoeKie” en bestond het bedrijf uit 7 winkels en een groothandel.

Loekie Utrechtsestraat
Werd overgenomen in 1945 en sloot zijn deuren in 2017

Loekie Delicatessen” was in Amsterdam een begrip. Met winkel op de Ferninand Bol, Hoofddorpweg, van Bearlestraat, Prinsengracht en Utrechtsestraat bestreken ze zuid en centum. Er was zelf een filiaal aan de Amsterdamseweg in Amstelveen. In 1971 overleed Louis Koopman niet zonder de volgende generatie te besmetten met het ondernemers virus. In 1976 werd Albert Koopman mede-eigenaar van Loekie Utrechtsestraat om pas in 2017 de deuren te sluiten.

2019

Verhuizing

Na 45 jaar smaak- en succesvol in de hoofdstedelijke Utrechtsestraat en op het fundament dat in 1936 door opa werd gelegd, gaat dochter Rose-Marie Koopman de scepter zwaaien in de derde generatie van Loekie Delicatessen en de vierde generatie Koopman. Opening was 26 juli 2019. Grande opening volgt later dit jaar. Dorpsstraat 11a.

Meer dan 100

Verschillende

Wijnen en port met vele jaargangen van het huis BURMESTER. – Europese & Hollandse kaasspecialiteiten meer dan 100 soorten – Vanaf 25 personen ook warme buffetten Catering: De afdeling catering bij Loekie is speciaal opgezet voor bedrijven, maar particulieren kunnen natuurlijk ook gebruik maken van onze diensten.

Dorpstraat
Verhuizing naar 11-A 1261 ES Blaricum

Loekie Delicatessen” is in Amsterdam reeds generaties een begrip. Wij proberen uit de hele wereld mooie producten bij elkaar te krijgen zodat u een culinaire avond krijgt waar wij ons steentje aan bij hebben gedragen. “Loekie Delicatessen” – Wij verzorgen lunches voor bedrijven en particulieren – Koude delicatessenbuffetten – Eigen gemaakte salades, patés, vers Frans stokbrood.

Bij Loekie

WORDT ‘DE GOEDE SMAAK’ GECULTIVEERD

Wij hebben een zeer uitgebreide lunch- en dinerkaart en u kunt van ons verwachten dat wij ons 100% inzetten om uw lunch en diner zo goed mogelijk voor u te verzorgen, zonder rompslomp en moeilijk gedoe. Ook kunt u er vanuit gaan dat wij altijd de beste ingrediënten gebruiken en tegen een zeer concurrerende prijs de lekkerste broodjes leveren.

Wij kunnen

1 tot 500 mensen bedienen

van compleet verzorgd tot alleen aflevering in kantine, kantoor of bedrijfsruimte. Delicatessen: Behalve de kaas- en vlees afdeling vindt u in onze winkel ook de afdeling delicatessen waarin wij u een uitgebreid assortiment exclusieve producten aanbieden en waarvan wij u hier een kleine selectie tonen. Broodjes: Of het nu gaat om een lekker vers belegd broodje, een warm en/of koud buffet,of een luxe Champagneontbijt, bij Loekie bent u aan het juiste adres.

Winkelwagen